Brube Bouw

Projecten

Nadat de fundering was aangepast en een trekbalk op zolder was geplaatst voor constructieve doeleinden. De voorbereidingen waren getroffen dus konden we beginnen.
 
Nadat het dak verwijderd was konden we beginnen met opbouwen. Na wat stelwerk konden de binnenmuren geplaatst worden van kalkzandsteen.
 
Toen de kozijnen met klapramen geplaatst, en de water keringen waren aangebracht, zijn we begonnen met isoleren van glaswol waarna de buiten gevel geplaatst kon worden. Van oude gebruikte ijsselsteen, met in de gevel speklagen en strekken boven de kozijnenen en met sluitstenen van hardsteen in het midden. Waar het jaar 1747 op staat.
 
De schoorsteen hebben we in de tussentijd ook mee naar boven gemetseld waar de rvs afvoerpijp al in zat met daar bovenop een trekkap. Daar omheen hebben vermiculite isolatiekorrels aangebracht tbv brandwerende vulling van leidingschrachten. Boven op dak hebben we in plaats van lood een gepatenteerd milieuvriendelijke alternatief voor bladlood gebruikt namelijk ubiflex.
 
Toen konden we aan het dakwerk beginnen. Nadat de balklaag gelegd was konden de dakplaten erop, daarna de boeidelen met kroon en neuslijsten.Om daarna het dak waterdicht te maken met bitumen.
 
Nadat de hardstenen lekdorpels gelegd waren kon het voegwerk beginnen.

Wat er toen nog van de bestaande schuine kap over bleef hebben we nieuwe stof en panlatten geslagen om daarna nieuwe pannen te leggen.
 
Toen nog wat kleine details afgewerkt, zoals herstelde glas in lood ramen terug peplaatst in de kozijnen, zinken kraal op de dakrand en een zinken afvoer met vergaarbak, dit voor als de riolering verstopt zit toch het water nog van het dak kan.